keskiviikko 28. huhtikuuta 2010

VAU edistää liikunnan esteettömyyttä - osallistu kyselyyn

Suomen vammaisurheilu ja -liikunta ry:n verkkosivuilta löytyy ESTE-kysely  rakennettujen liikuntapaikkojen käyttäjille  - ja myös heille, jotka ovat yrittäneet käyttää liikuntapaikkoja. Kyselyssä kartoitetaan, millaisia esteitä liikunnan harrastajat ovat kokeneet liikuntatiloissa. Tietoa käyttäjien kokemuksista käytetään hyväksi esteettömyyden edistämisessä.

En löytänyt tietoa siitä, miten pitkään kyselyyn saa vastata, joten kannattaa vastata pian. Kysely ei näytä kovin pitkältä. Halukkaat voivat myös ilmoittautua haastateltaviksi.

Löydät lisätietoa kyselystä ja sekä linkin kyselyyn VAU:n verkkosivuston etusivulta.

www.vammaisurheilu.fi


ESTE-hankkeessa tutkitaan osallistumisen esteitä liikunta- ja urheilutiloissa. Esteettömyys on hyödyllistä kaikille liikunnan harrastajille sekä alan ammattilaisille. Liikuntapaikathan ovat monille työpaikkoja, mitä ei tule usein ajateltua. Hanke pureutuu myös valtion ohjaukseen. Ohjaavatko opetusministeriön ohjeet suunnittelijoita ja rakentajia tekemään esteettömiä tiloja liikunnan harrastajille? Otetaanko ohjeissa huomioon käyttäjien tarpeet ja suunnittelijoiden tiedon tarpeet riittävästi? Pitäisikö ohjeita uudistaa? Miten liikuntatilojen estettömyyttä tulisi kartoittaa? Hanke toimii vuosina 2009-2011.

Lisätietoja ESTE-hankkeesta:

ESTE-hankkeen verkkosivut

Ei kommentteja: