sunnuntai 23. marraskuuta 2008

Syyskokouksen 22.11. kuulumisia

Estettömyysyhdistyksen syyskokous pidettiin eilen 22. marraskuuta Invalidiliiton uudessa esteettömässä toimitalossa Helsingissä. Kokouksen pääteemana oli ensi vuoden toiminnan suunnittelu.

Yhdistys toimii verkostomaisesti ja edelleen keskeisenä toiminnassa pidetään tiedottamista. Yhdistyksen rooli asiantuntijaverkostona, jonka kautta löytyy ammattitaitoisia ja osaavia esteettömyystoimijoita pyritään tuomaan aktiivisemmin esiin. Käyttäjäarvioijatoiminnan tunnettavuutta lisätään myös tiedottamisen avulla. Konkreettinen tehtävä on yhdistyksen nettisivujen ja esitteiden uusiminen.

Kokouksessa keskusteltiin messuille osallistumisesta yhdessä muiden esteettömyystyötä tekevien organisaatioiden ja projektien kanssa. Todettiin, että voimavarat kannattaa yhdistää messuosastojen toteuttamisessa.

Kokouksessa käsiteltiin myös ensi vuoden talousarvio ja henkilövalintoja. Hallituksen jäsenet ja varajäsenet valitaan kahdeksi vuodeksi, ja nyt erovurossa olivat hallituksen puheenjohtaja sekä kaksi muuta hallituksen jäsentä. Hallituksen puheenjohtajana jatkaa seuravat kaksi vuotta Mervi Niemelä-Hytönen.

Kokouksen jälkeen tutustuttiin ESKEH-projektiin, jonka tuloksena on vuoden vaihteessa valmistumassa esteettömyyskartoitusopas ja tietenkin itse esteettömään toimitaloon. Usein esteettömyys tyrmätään kalliina vaihtoehtona rakentamisessa, mutta esteetön toimitalo on konkreettinen todiste näitä väitteitä vastaan. Esteetön toimitalo ei tullut kalliimmaksi kuin tavanomainen toimitalo.

Suuret Kiitokset Invalidiliitolle kutsusta sekä Kirstille, Harrille ja Annalle talon esittelystä! Kotimatkalla jo ensimmäisenä pohdittiin, miten päästäisiin testaamaan talon upea sauna.

ESKEH-projektin nettisivut

Esteettömän toimitalon nettisivu

Ei kommentteja: